marți, 16 august 2016

NU V-AM UITAT

am avut ceva probleme cu instalarea 
KOGAION 3 RELEASE CANDIDATE


       Am incercat sa instalez  KOGAION 3 RC, cele 3 variante: MATE, XFCE si LXQT (Cea mai noua varianta) pe un laptop LENOVO, care are BIOS: LEGACY SI UEFI si un buton de pornire  PENTRU SETARI DE BIOS.

      Mi-a fost foarte "greu", din cauza ca nu sunt informatician si din cauza ca am dorit da instalez 4 sisteme pe acelasi HDD.

         Am gresit  din cauza ca m-am grabit, am intrebat pe membrii grupului: 
Rogentos Development Group    si mi-au dat raspunsul potrivit...

      Ca sa nu intampinati aceleasi probleme ca si mine, trebuie sa porniti calculatorul cu setare de BIOS pe legacy pentru sistemul dvs. (Windows CU LICENTA PLATITA sau altul) si cu pornire pe UEFI daca doriti sa instalati un sistem cu licenta libera (KOGAION 3).

      De fapt, e foarte simplu, daca doriti sa pastrati sistemul dvs. de operare, trebuie doar sa setati UEFI in BIOS pentru pornire de pe USB sau DVD si apoi instalati KOGAION 3 (oricare din cele 3 variante). sau poate toate variantele...cum am facut eu.

        Dupa pornire de pe USB sau DVD, Kogaion live, folositi parola: kogaion, apoi porniti din meniu GPARTED cu parola: root, faceti o partitie BOOTEFI de 300 MB, cu flag BOOT, ESP, apoi faceti cate partitii doriti sau cate va da voie sistemul, maximum de 30 GB, pe FAT 32...

EXEMPLU:


        In imagine partitiile FAT 32 s-au transformat in EXT...
       
   Dupa aceea puteti porni instalarea direct de pe ecran cu Kogaion instaler-ul sau din meniu cu CALAMARES...

      Succes, sper ca veti avea o impresie cel putin placuta...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu